Niektorí ľudia si myslia, že vzťah na diaľku je naozaj prekážkou. Ja si to nemyslím, pretože sama sa v takomto vzťahu aktuálne nachádzam. Hoci musím priznať, že to má určité nevýhody, povedala by som, že v ňom nachádzam množstvo krásnych výhod. Ja som v takomto vzťahu naozaj šťastná a myslím si, že určite na svete nie som jediná. Vzhľadom k tomu, že od seba s mojim terajším partnerom nie sme až tak vzdialení, môžeme sa navštevovať v podstate kedykoľvek. Vzťah na diaľku neznamená nutne to, že nevyjde.

loučení

Mnoho žien, ale aj mužov sa preto do niečoho takéhoto bojí vstúpiť. Ja si však myslím, že ak si s tým druhým človekom naozaj rozumieme a cítime sa s nim veľmi dobre, nie je dôvod na to, aby sme za ním nešli hoci aj na koniec sveta. Je síce pravda, že spoločne trávime menej času, avšak o to viac si vážime chvíle, kedy sme zase spolu. Veľkou nevýhodou však je, že takmer žiadne stretnutie nie je spontánne. Avšak, o to väčšiu radosť nám spôsobí, keď sa náš milovaný alebo milovaná zjaví pred našim domom s milým úsmevom na tvári. O to väčšia je potom radosť z prítomnosti tohto človeka, o to viac nás poteší, keď sa znovu vidíme a tým väčšmi si vážime spoločne strávené minúty.

láska

Musím však priznať, že na začiatku som sa takéhoto vzťahu stránila aj ja. Sľúbila som si, že do toho nikdy nepôjdem, pretože som v tom videla iba nevýhody. Chcela som s mojim budúcim partnerom byť každý deň, vidieť jeho úsmev každú minútu, preto u mňa predstava vzťahu na diaľku nehrala žiadnu rolu. Tak veľmi som sa tomu chcela vyhnúť, až sa mi to nepodarilo, a dnes som v takomto vzťahu už vyše dva a pol roka a môžem ho ženám iba odporučiť. Jasné, nie každej z nás musí vyhovovať, ale ja som sa v ňom dokonale našla. Možno je to aj tým, že som si našla partnera, ktorý mi vyhovuje po všetkých stránkach a o tento vzťah by som nerada prišla. Som zamilovaná a to je presne to, na čom skutočne záleží. Rozumieme si a ak náš vzťah zvládne aj túto prekážku, v živote zvládneme spoločne čokoľvek.